hp-procurve

HP ProCurve

Hewlett-Packard is een van de grootste aanbieders van netwerk infrastructuur componenten ter wereld. De HP Networking programma is een achtervolging van de HP ProCurve divisie, die in de jaren 1998 en 2010 verantwoordelijk was voor het ontwerp, productie en verkoop van de netwerkschakelaars, draadloze netwerk-toegansgspunten, routers en programma’s om alle deze IT-infrastructuur componenten te bedienen.

Vooral de netwerkschakelaars van de ProCurve-serie zijn een van de werelds meest populaire en bekkende producten in deze categorie. Ze worden gebruikt bij grote commerciële IT-bedrijven, maar ook bij openbare ondernemingen. De aanbod van ProCurve kan op deze basis ook makkelijk verdeelt worden. De MSR-serie van de IT-producten werd ontworpen en uitgevoerd met de aandacht aan kleine en middelbare kantoren, die efficiënte, maar ook economische oplossingen zoeken. Het wordt vaak beschreven met de het kortwoord “branch” op het commerciële karakteristiek van de producten aan te tonen. De HSR6600-serie is iets dat meer geschikt is aan de behoeften van grote bedrijven en organisaties (zoals bv. universiteiten) die een netwerk gebruiken die over een grote oppervlakte werkt. De sterkere HSR-6800 versie is een speciale oplossing voor de meest vereisende klanten zoals vooral datacentrums – het is de meest uitgebreide product die voor een grotere stabiliteit van de netwerk zorgt – even in de veeleisende omstandigheden. Een van de meest moderne technologische oplossingen van HP Networking is de ProCurve ProVision ASIC.

Het is een vierde generatie netwerk chipset die uitgerust is met een systeem die automatisch de snelheid van de netwerk bedient en bied aan een indrukwekkende balans tussen de functionaliteit en de gebruikskosten. Al de systemen van de HP ProCurve infrastructuur zijn uitgerust met een diefstal preventie systeem die de “Intrusion Prevention System” genoemd is en werkt hier als een hoge klasse firewall die al de componenten van de netwerk tegen externe onderzoek van de systeeminformaties beschermt.