Computer Networks

Computer Networks zijn basiselementen van het globale netwerk. Computers maken deel van een netwerk om met elkaar te communiceren, bestanden uitwisselen en op afstand werken. Zonder Computer Networks zouden mensen niet kunnen chatten of mailen want dat heb internet verbinding nodig. Wanneer de computer network ontstond, begon de echte revolutie. Nu zijn allerlei mogelijkheden van het gebruik van zulke networks heel populair.

Computer Networks zijn verzamelingen van computers en andere apparaten met elkaar verbonden door communicatiekanalen. Daardoor kunnen ze met elkaar communiceren en informaties wisselen.

Computer Networks bestaat uit twee of meer computers verbonden door een kabel of draadloze netwerk. Deze combinatie laat de gebruikers gezamenlijk de randapparatuur bedienen en maakt een gemeenschappelijke en gemakkelijke toegang tot programma’s en de uitwisseling van informatie tussen de andere computersystemen. Computer Networks bieden een effectief manier voor de communicatie, namelijk de elektronische post en ook andere software voor werkgroepen die sterk de communicatie binnen het bedrijf verbetert.

Vanwege het gebied, kunnen computers worden onderscheiden naar lokale, grootstedelijke en veelomvattend netwerken.Computer Networks

Een netwerk dat heeft het bereik van niet meer dan een paar vierkante kilometer wordt een lokaal gebiedsnetwerk (eng. LAN Local Area Network) genoemd.

De uitbreiding van het netwerk naar de hele stad (of regio) die uit meerdere gebouwen bestaat, wordt stedelijke of grootstedelijke netwerk – MAN (Metropolitan Area Network) genoemd. Dat vormt een snel netwerk binnen een stad (of regio). Het is over het algemeen gebaseerd op hoge bandbreedte verbinding die verenigt de klanten, d.w.z. verschillende universiteiten en instellingen of zelfs individuele gebruikers in bepaalde stad of metropool.

Computer Networks die computer centra in verre steden, landen of continenten met elkaar verbinden, heten een Wide Area Network (WAN). Dan is het openbaar telecommunicatienetwerk nodig om zoiets te vestigen. Wide Area Network verbindt lokale en stedelijke gebieden.